Maatschappelijke ontwikkeling

Maatschappelijke ontwikkeling of welzijn omvat het vroegtijdig signaleren, benoemen en oplossen van problemen binnen de samenleving. Binnen dit vakgebied ligt de kracht bij het beleid. Met het opstellen van ontwikkelingsplannen wordt voorkomen dat sociale knelpunten verergeren zodat later in het proces minder hulp en/of zorg ingezet hoeft te worden.

Blik op beleidsmatig niveau
Veranderingen in het zorgstelsel hebben geleid tot een samenleving waarin individuen en groepen meer verantwoordelijkheden hebben gekregen wat betreft het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Gemeenten zijn hierin resultaatgericht. Tijdens het schrijven van beleidsplannen is het van belang duidelijkheid te scheppen om de knelpunten goed in beeld te krijgen, te monitoren en te verhelpen.

Starten binnen de Maatschappelijke ontwikkeling?
Ben jij dé overheidsprofessional binnen dit vakgebied en ben jij daarnaast op de hoogte van vaktechnische ontwikkelingen? Dan zouden wij graag kennismaken met jou. Ben je per direct op zoek naar een opdracht? Bekijk dan ons actuele vacatureaanbod of verstuur een open sollicitatie. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

Toon vacatures