26-03-2018

Een nieuwe collega: Myrthe!

Wie is Myrthe in een notendop?

Ik ben Myrthe. 24 jaar, samenwonend met mijn vriend en twee dwergkonijntjes in het centrum van Roermond. Oorspronkelijk kom ik uit het zuiden van Limburg (Kerkrade), maar ik ben toch iets ‘centraler’ in Limburg gaan wonen. Ondanks dat ik nu midden in de stad woon ben ik het liefste buiten, met name op het water. Als klein meisje ging ik al samen met mijn ouders met de kano of zeilboot het water op. Dus de buitenlucht zoek ik graag op. Wel graag met wat actie! Maar ik kan ook wel goed genieten van het zonnetje en even ‘niets’ doen. 

Wat deed je voordat je bij Staatvast begon? 

Voordat ik als Accountmanager bij Staatvast begon was ik gedetacheerd via Staatvast als HR-coördinator bij Waterschapsbedrijf Limburg, waar ik mij voornamelijk bezig hield met het optimaliseren van de HR-bedrijfsprocessen en het bewaken van de juiste uitvoer hiervan. Na mijn afstuderen in 2014 (People and Business Management Zuyd Hogeschool Sittard) ben ik als HRM-trainee gestart bij de gemeente Roerdalen en later heb ik als HR medewerker Bedrijfsvoering gewerkt voor het gemeentelijk samenwerkingsverband Maasgouw, Echt-Susteren en Roerdalen (MER). 

Wat is jouw specialisatie?

Mijn specialisatie is Bedrijfsvoering, waar ik ontzettend blij mee ben. Binnen Bedrijfsvoering ligt de komende jaren binnen de overheid nog voldoende uitdaging! Zeker met de normalisering van het ambtenarenrecht. In mijn vorige werk heb ik ook veel samengewerkt met collega’s van de vakgebieden inkoop, financiën, HRM, ICT en DIV en ken ik de taken en verantwoordelijkheden binnen deze functies goed. 

Vertel eens over de eerste maand bij Staatvast? Wat is je opgevallen?

Mijn eerste maand bij Staatvast vloog voorbij! Ondanks dat ik in de basis meer uren werk dan voorheen, voelt het niet zo. De functie is afwisselend en in een dynamische omgeving. Hierin voel ik me goed en dit past ook goed bij me! Ook is het fijn om nog bij de overheid betrokken te zijn. Het is bekend terrein, de opbouw en manier van werken, de functies binnen de overheid. De afgelopen jaren heb ik er ‘middenin’ gezeten en nu kan ik vanuit Staatvast deze kennis en ervaring blijven inzetten. Ook was ik eerst altijd de jongste binnen de organisatie. Dat was leuk en daar heb ik veel van geleerd, maar fijn om nu ook een keer samen te werken met collega’s van ongeveer dezelfde leeftijd. Wat ook opvalt is de fijne sfeer én de gezamenlijke doelen. Ik vind het fijn als je ergens naartoe kunt werken en weet wat er van je verwacht gaat worden! 

Wat zijn je ambities voor de komende 5 jaar?

Mijn ambitie is in ieder geval op de eerste plaats om een goede accountmanager te worden. Ondanks dat het ook HR-raakvlakken heeft, is het toch een andere tak van sport. Ik moet er ook op uit, mijn netwerk uitbreiden en een nieuw domein oppakken. Samen met Chanduru het opstarten en succesvol maken van Bedrijfsvoering! Daar heb ik ontzettend veel zin in. Daar kan ik de komende jaren mijn tanden wel in vastbijten.